Çështjet gjyqësore të biznesit

Fitoni çështjen tuaj gjyqësore me Ligjin Nonaj

Ju jeni akuzuar gabimisht për diçka – ndoshta keni qenë në vendin e gabuar në kohën e gabuar dhe jeni përfshirë në një çështje penale që e dini se nuk do ta fitoni kurrë. Ose sapo keni pasur një grindje me një partner biznesi dhe ata po kërkojnë t’ju rrëzojnë.

Cilado qoftë arsyeja, ju duhet të fitoni çështjen tuaj të radhës gjyqësore. Por ku të filloni? Si siguroheni që provat të grumbullohen në favorin tuaj?

Procesi gjyqësor

Procesi gjyqësor mund të jetë i frikshëm, por me informacionin e saktë, ju mund ta vendosni veten në një pozicion për të fituar. Këtu janë hapat bazë:

 1. Mblidhni prova
 2. Paraqisni një ankesë
 3. Përgjigjuni ankesës
 4. Zbulimi
 5. Ndërmjetësimi
 6. Gjyqi

Si të përgatiteni për rastin tuaj

Tani që i dini bazat se si të fitoni çështjen tuaj të radhës gjyqësore, është koha për të filluar përgatitjen. Gjëja më e rëndësishme është të siguroheni që të keni të gjitha provat dhe dëshmitarët në rresht. Ju gjithashtu do të dëshironi të siguroheni që të keni një ekip solid ligjor në anën tuaj. Avokati juaj do të jetë në gjendje t’ju udhëheqë gjatë procesit, t’ju ndihmojë të ndërtoni një çështje dhe t’ju përfaqësojë në gjykatë. Dhe mos harroni të qëndroni të organizuar dhe të gjurmoni të gjitha dokumentet tuaja. Kjo do të ndihmojë që procesi të jetë më i qetë dhe të mos ketë surpriza gjatë rrugës.

Çështjet gjyqësore të biznesit

Është e rëndësishme të punësoni një avokat për çështjet gjyqësore të biznesit nëse jeni i përfshirë në një mosmarrëveshje tregtare. Një proces gjyqësor është shpesh hapi i parë drejt zgjidhjes së një mosmarrëveshjeje. Nëse po mendoni të paraqisni një padi, është më mirë të merrni këshilla nga një avokat i specializuar në ligjin e çështjeve tregtare.

Një avokat i çështjeve gjyqësore të biznesit mund t’ju ndihmojë të zgjidhni mosmarrëveshjet pa pasur nevojë të shkoni në gjykatë. Në shumë raste, çështja juaj do të zgjidhet me marrëveshje ndërmjet palëve. Ky lloj marrëveshjeje ka më shumë gjasa kur të dyja palët kanë marrëdhënie të mira me kompaninë tjetër të përfshirë. Avokati i çështjeve gjyqësore të biznesit mund të ndihmojë në negocimin e kushteve që do të funksionojnë për të gjithë të përfshirë dhe për të shmangur tarifat e kushtueshme ligjore dhe kostot gjyqësore.

Ju gjithashtu mund të dëshironi të punësoni një avokat për çështjet gjyqësore të biznesit nëse jeni duke paditur një kompani tjetër sepse ata kanë shkelur ligjin ose kanë dëmtuar pronën tuaj në një farë mënyre. Është e rëndësishme që këto raste të trajtohen me kujdes në mënyrë që askush të mos lëndohet apo lëndohet gjatë ndonjë procesi gjyqësor.

Disa lloje mosmarrëveshjesh mund të zgjidhen përpara se të shkojnë në gjykatë me ndërmjetësim ose arbitrazh. Këto metoda alternative të zgjidhjes së mosmarrëveshjeve janë më pak të kushtueshme sesa kalimi përmes procesit gjyqësor, por ato jo gjithmonë prodhojnë rezultate të drejta për të gjithë të përfshirë në mosmarrëveshje.

Kontesti Civil

A ju është bërë padrejtësi dhe jeni gati të merrni masa ligjore? Procesi gjyqësor civil mund të jetë një mënyrë e shkëlqyer për të marrë drejtësinë që meritoni. Por është e rëndësishme të dini se në çfarë po futeni. Këtu janë disa këshilla për t’ju ndihmuar të fitoni çështjen tuaj të radhës:

 1. Gjeni avokatin e duhur për çështjet civile . Është thelbësore që të keni një avokat kompetent në krahun tuaj, i cili njeh të gjitha aspektet e procesit gjyqësor civil. Sigurohuni që të hulumtoni dhe të gjeni dikë me një histori të provuar suksesi.
 2. Mblidhni prova. Kjo mund të jetë çdo gjë, nga emailet deri te dëshmitë e dëshmitarëve okularë. Sa më shumë prova të jepni, aq më të mira janë shanset për të fituar.
 3. Mos shkoni vetëm. Procesi gjyqësor mund të jetë i gjatë dhe i kushtueshëm, prandaj sigurohuni që të keni mbështetjen e familjes dhe miqve gjatë gjithë procesit.
 4. Qëndroni të fokusuar dhe mos u dorëzoni. Fitimi i një çështjeje civile mund të jetë e vështirë, por gjithçka është e mundur me punë të palodhur dhe vendosmëri.

Kontesti për Patentat

Kur bëhet fjalë për çështjet gjyqësore për patentën, është thelbësore të kuptoni bazat dhe të dini se çfarë të prisni. Këtu është një udhëzues për t’ju ndihmuar të fitoni çështjen tuaj të radhës:

 1. Njihni faktet e rastit tuaj. Kjo mund të duket si arsye e zakonshme, por është thelbësore të kuptoni çështjen tuaj përpara se të shkoni në gjykatë. Sigurohuni që e dini se për çfarë shërben patenta, çfarë mbulon ajo dhe cilat prova duhet të mbështesni pretendimin tuaj.
 2. Ndërtoni një ekip të fortë ligjor. Procedurat gjyqësore për patentën mund të jenë komplekse dhe të shtrenjta, prandaj është thelbësore të keni disa avokatë me përvojë në anën tuaj. Ata do t’ju ndihmojnë t’ju udhëheqin gjatë procesit dhe do t’ju sigurojnë që të keni shanset më të mira për të fituar.
 3. Përgatituni për betejë. Pasi ta kuptoni rastin tuaj dhe të keni mbledhur një ekip të madh ligjor, është koha të filloni përgatitjen për luftë. Kjo përfshin mbledhjen e provave, përgatitjen e deklaratave të dëshmitarëve dhe hartimin e argumenteve ligjore.
 4. Qëndroni të qetë dhe të fokusuar. Fitimi i një rasti gjyqësor për patentë mund të jetë stresues, por qëndrimi i qetë dhe i përqendruar gjatë gjithë procesit është thelbësor. Nëse e humbni qetësinë, mund të bëni gabime të kushtueshme që mund t’ju kushtojnë rastin.

Si të zgjidhni avokatin e duhur

Tani që e dini se çfarë po bëni, është koha për të gjetur avokatin e duhur. Kur zgjidhni një avokat, duhet të keni parasysh disa gjëra.

Së pari, duhet të siguroheni që ata të kenë përvojë në çështje gjyqësore. Jo të gjithë avokatët e kanë këtë përvojë, kështu që është thelbësore të gjesh një që e ka. Së dyti, duhet të siguroheni që ata të kenë reputacion dhe të kenë një histori të mirë. Ju nuk dëshironi të punësoni dikë që do ta prishë çështjen tuaj.

Së fundi, duhet të siguroheni që mund t’i përballoni ato. Avokatët nuk janë të lirë, kështu që ju duhet të gjeni dikë brenda buxhetit tuaj. Merrni parasysh të gjitha këto gjëra kur zgjidhni avokatin e duhur për ju.

Pse duhet të merrni një avokat gjyqësor nga Ligji Nonaj

Ju mund të pyesni veten; a kam nevojë për një avokat gjyqësor? Dhe përgjigja është, për fat të keq, ndonjëherë po. Nonaj Law është një firmë ligjore me reputacion që është e specializuar në fusha të ndryshme juridike, duke përfshirë çështjet gjyqësore. Ne i dimë të mirat dhe të këqijat e sistemit ligjor dhe se si t’ju arrijmë rezultatin më të mirë të mundshëm në rastin tuaj.

Ka shumë arsye për të zgjedhur Ligjin Nonaj për nevojat tuaja gjyqësore. Ne kemi një histori të dëshmuar të suksesit, të mbështetur nga vite përvojë dhe u ofrojmë klientëve tanë nivelin më të lartë të shërbimit. Nëse jeni duke u përballur me një mosmarrëveshje ligjore dhe keni nevojë për dikë në anën tuaj që e di se çfarë po bëjnë, kontaktoni Nonaj Law sot. Ne do të luftojmë për ju në çdo hap të rrugës.

Kontakto Nonaj Law Today

Nuk ka asnjë përgjigje të vetme për të fituar çështjen tuaj të radhës gjyqësore, por duke ndjekur hapat e duhur dhe duke u armatosur me informacionin e duhur, mund t’i jepni vetes shanset më të mira për sukses. Kontaktoni një avokat të kualifikuar nga Nonaj Law për të filluar çështjen tuaj dhe sigurohuni që të keni një ekip solid ligjor pas jush. Ndiqni këshillat e tyre dhe vazhdoni me çdo paraqitje ose dosje gjyqësore për t’u siguruar që po bëni gjithçka që është e mundur për të fituar çështjen tuaj.

Ne ofrojmë shërbimet tona në New York City, Queens, Brooklyn, Jersey City dhe komunitetet e tjera përreth. Na kontaktoni sot në 917-423-7259 për të caktuar takimin tuaj të parë.

Need A Legal Team?

Start Here!

First name

Last name

Email*

How can Nonaj Law help you?

NONAJ LAW PRACTICE AREAS

Serving Individuals and Companies Around the World

Business Law

Tax Law

Immigration

Intellectual Property

Data/Privacy Protection

Labor Law Compliance

Family Law

Technology and Startup Law