Viza joemigruese
Avokat në Nju Jork, NY

Mësoni më shumë mbi Natyralizimin dhe Shtetësinë

Ju keni punuar shumë për t’u bërë shtetas amerikan dhe tani jeni atje. Por ju nuk jeni ende atje! Për t’u bërë zyrtarisht shtetas, duhet të bëni betimin e shtetësisë në një ceremoni natyralizimi. Mirë se vini në Shoqatën Juridike Nonaj!

Ne jemi të specializuar për të ndihmuar njerëzit që të bëhen shtetas amerikanë dhe të marrin certifikata natyralizimi. Ne ofrojmë një gamë të gjerë shërbimesh, kështu që nëse kërkoni të bëheni shtetas ose dëshironi të rregulloni dokumentet tuaja përpara intervistës për shtetësinë, ne mund t’ju ndihmojmë.

Certifikata e Natyralizimit dhe Shtetësisë: Cilat janë ato?

Certifikatat e natyralizimit dhe shtetësisë janë dokumente zyrtare nga qeveria amerikane që vërtetojnë se një personi i është dhënë shtetësia në Shtetet e Bashkuara.

Ai përmban emrin dhe numrin tuaj dhe detajet se kur, ku dhe në çfarë rrethanash ju jepet shtetësia.

Për të marrë këtë certifikatë, duhet të merrni pjesë në një ceremoni natyralizimi, kohë në të cilën do t’ju kërkohet të bëni betimin për besnikëri ndaj Shteteve të Bashkuara të Amerikës. Ceremonia do të regjistrohet gjithashtu me shkrim nga dikush nga sistemi juaj gjyqësor lokal i caktuar si dëshmitar zyrtar.

Ky person më pas do të dorëzojë të gjitha dokumentet përkatëse dhe deklaratën e tij të faktit duke deklaruar se ata ishin të pranishëm në ceremoninë tuaj dhe ju panë të bënit këtë betim. Pasi të jenë dorëzuar për përpunim të gjitha dokumentet e kërkuara, mund të duhen 2-4 muaj përpara se të merrni certifikatën tuaj zyrtare me postë nga Shërbimet e Shtetësisë dhe Emigracionit të SHBA (USCIS).

Nëse jeni një qytetar i natyralizuar ose një qytetar vendas që dëshiron të aplikojë për një certifikatë, duhet të dini për procesin, duke përfshirë rolin që luan dhe ku mund ta merrni një të tillë.

Cilat janë përfitimet e të qenit qytetar amerikan?

Natyralizimi dhe certifikatat e nënshtetësisë janë dy dokumente kritike që çdo qytetar ligjor amerikan duhet të zotërojë. Ata vërtetojnë se i keni plotësuar të gjitha kërkesat për natyralizim dhe se jeni shtetas i Shteteve të Bashkuara.

Duke u bërë qytetar amerikan, ju do të fitoni shumë të drejta themelore:

  • Ju mund të votoni në zgjedhjet kombëtare dhe lokale.
  • Mund të gjeni punë më të mira dhe të merrni paga më të larta.
  • Ju mund të udhëtoni lirshëm midis vendeve.
  • Ju keni më shumë akses në mundësitë arsimore.
  • Ju mund të kualifikoheni për përfitime të caktuara qeveritare si huatë studentore dhe sigurimet e sigurimeve shoqërore.

Shtetësia dhe natyralizimi, cili është ndryshimi?

Natyralizimi dhe shtetësia mund të jenë konfuze, por ne jemi këtu për ta bërë më të lehtë. Ne do t’ju udhëzojmë për marrjen e certifikatës tuaj të natyralizimit ose shtetësisë dhe do t’ju tregojmë se si ta merrni atë siç duhet.

Dhe mos u shqetësoni, shërbimet tona janë të përballueshme! Me ndihmën tonë, ju do të keni të gjitha dokumentet e nevojshme për të aplikuar për një certifikatë natyralizimi ose shtetësie në asnjë kohë. Shtetësia dhe natyralizimi janë dy koncepte të ndryshme. Natyralizimi është procesi i të qenit qytetar, ndërsa shtetësia është statusi i të qenit qytetar.

Një person mund të jetë shtetas pa qenë shtetas i natyralizuar, por jo anasjelltas. Ai i jep mbajtësit të drejta të caktuara, të tilla si të drejtat e votës dhe mbrojtja sipas ligjit. Nga ana tjetër, natyralizimi është mënyra se si njeriu bëhet qytetar i një vendi. Ky proces zakonisht përfshin qëndrimin në atë vend për disa vite dhe kërkesa të tjera si kalimi i testeve për ligjet dhe historinë e tij.

Një certifikatë natyralizimi është një dokument zyrtar që deklaron se ju jeni bërë shtetas amerikan në një datë të caktuar. Kjo dëshmon se ju nuk konsideroheni më “të huaj” sipas ligjit të SHBA-së dhe u jep të gjitha të njëjtat të drejta si çdo qytetar tjetër amerikan, duke përfshirë të drejtat e votës!

Ndryshe nga certifikatat e natyralizimit, certifikatat e shtetësisë nuk përmbajnë informacion biometrik si shenjat e gishtërinjve ose fotot; në vend të kësaj, ato tregojnë se dikush ka marrë statusin e shtetësisë.

Si e dini se keni të drejtë për natyralizim ose shtetësi?

A jeni një emigrant i ri në New York City, Brooklyn ose Queens?

Nëse sapo po bëheni shtetas i Shteteve të Bashkuara, ne e dimë se sa dërrmues mund të jetë procesi. Ne jemi të specializuar në drejtimin e qytetarëve të rinj përmes procesit të natyralizimit dhe shtetësisë. Ekipi ynë përbëhet nga avokatë të nivelit të lartë që kanë ndihmuar qindra klientë të lundrojnë në këtë proces për të siguruar që ata të mund të marrin shtetësinë e tyre dhe të ecin përpara me jetën e tyre.

  • Ne e kuptojmë se shumë faktorë ndikojnë në marrjen e të drejtës për natyralizim, duke përfshirë:
  • Nëse jetoni apo jo në SHBA për pesë vjet
  • Nëse jeni i martuar me një shtetas amerikan
  • Nëse keni qenë të dënuar për krime më parë (ose nëse ka ndonjë akuzë penale aktualisht në pritje)

Ekipi ynë do të vlerësojë rastin tuaj dhe do të përcaktojë se çfarë lloj statusi i përshtatet më mirë nevojave tuaja. Ne mund të ndihmojmë me çdo pyetje në lidhje me ndryshimin midis natyralizimit dhe marrjes së shtetësisë dhe çfarë hapash duhet të ndërmerren më pas pasi të keni aplikuar për kartën tuaj jeshile ose pasaportë amerikane!

Pse më duhet një avokat për aplikimin tim për shtetësi?

Ndërsa ka disa përjashtime, shumica e njerëzve nuk kualifikohen për shtetësi automatike vetëm përmes procesit ligjor. Ata kanë nevojë për ndihmën e dikujt që e kupton këtë proces dhe mund t’i udhëheqë me sukses. Supozoni se planifikoni të aplikoni për shtetësi ose keni filluar tashmë procesin e aplikimit. Në atë rast, ju rekomandojmë të konsultoheni me një avokat me përvojë imigracioni përpara se t’i dorëzoni ndonjë dokument ose para dikujt tjetër.

Ka shumë arsye pse duhet të punësoni një avokat për t’ju ndihmuar me aplikimin tuaj për shtetësi:

1) Keni nevojë për dikë që di të navigojë ligjet komplekse në lidhje me çështjet e imigracionit;

2) Ju dëshironi dikë që mund të shpjegojë gjithçka në detaje;

3) Ju dëshironi dikë që do t’ju përgjigjet të gjitha pyetjeve tuaja në lidhje me procesin;

4) Ju dëshironi dikë që do t’ju përfaqësojë gjatë takimeve me zyrtarë qeveritarë;

5) Ju dëshironi dikë që do të sigurojë që ju të merrni atë që meritoni nga ky proces (një karton jeshil).

Na kontaktoni

Ne besojmë se të gjithë duhet të jenë në gjendje të bëhen shtetas amerikanë. Nëse jeni të interesuar për natyralizim, avokatët tanë mund t’ju ndihmojnë të navigoni procesin dhe t’i përgjigjeni çdo pyetjeje që keni gjatë rrugës.

Ne jemi Shoqata Ligjore Nonaj; ne jemi të specializuar për të ndihmuar emigrantët që të bëhen qytetarë të vendit të tyre të ri, dhe kemi marrë shumë komente të shkëlqyera. Nëse jeni duke kërkuar informacion se si të merrni certifikatën e shtetësisë, na kontaktoni përmes numrit të zyrës sonë 917.423.7259 , nga e hëna në të premte nga ora 9:30 deri në 19:00.

Studio Ligjore Nonaj është zgjedhja e duhur. Ne jemi një firmë ligjore në New York City me zyra në Brooklyn dhe Queens. Avokatët tanë kanë përvojë të madhe në çështjet e natyralizimit dhe shtetësisë.

Need A Legal Team?

Start Here!

First name

Last name

Email*

How can Nonaj Law help you?

NONAJ LAW PRACTICE AREAS

Serving Individuals and Companies Around the World

Business Law

Tax Law

Immigration

Intellectual Property

Data/Privacy Protection

Labor Law Compliance

Family Law

Technology and Startup Law